pedrosanchez2

El consell de Ministres anuncia les mesures econòmiques per el coronavirus

18/03/2020

El president de Govern, Pedro Sánchez , ha anunciat aquest dimarts la mobilització de 200.000 milions d'euros , gairebé un 20% de l'PIB, per combatre els efectes econòmics de l'epidèmia de coronavirus .

Durant la roda de premsa posterior a l' Consell de Ministres , Sánchez ha avançat que d'aquesta quantitat, "la major mobilització de recursos econòmics de la història recent d'Espanya", 117.000 milions seran "íntegrament públics" i la resta, privats. Es tracta, segons ha indicat, de "la major mobilització de recursos econòmics de la història recent d'Espanya", i suposaran un "enorme esforç" davant la magnitud i el desafiament social i econòmic. Les mesures anunciades poden resumir en cinc apartats:

1.- Línia d'avals

Una línia d'avals amb valor de fins a 100.000 milions, que permetrà mobilitzar entre 150.000 i 200.000 milions en el sistema econòmic si s'incorpora a el sector privat, així com una línia d'avals de 2.000 milions per a empreses exportadores amb mecanismes àgils i mesures per facilitar la reestructuració de crèdits a exportació agràries afectades per la sequera.

2.- Serveis socials i habitatge

El Govern destinarà 600 milions d'euros al finançament de prestacions bàsiques dels serveis socials de les comunitats autònomes i dels ens locals amb especial atenció a l'assistència sanitària de persones grans, dependents i col·lectius vulnerables. També garantirà el subministrament energètic i d'aigua i els serveis de telecomunicacions a les famílies més vulnerables com a conseqüència d'aquesta crisi.

"No deixarem ningú enrere, especialment als més vulnerables", ha assegurat el president de Govern, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa. En concret, ha anunciat mesures en quatre àrees, una de les quals es refereix a el suport a les famílies vulnerables o que han esdevingut en una situació de vulnerabilitat com a conseqüència de l'impacte de les mesures adoptades per la crisi de l'coronavirus.

També es garantirà el dret a l'habitatge de les persones amb més dificultats i, per això, ha establert una moratòria en el pagament de les quotes de les hipoteques per als deutors hipotecaris en situació d'especial vulnerabilitat que vegin reduir els seus ingressos.
3.- Blindar les empreses

El Govern vol blindar a les empreses espanyoles per impedir que la caiguda de la seva cotització per les mesures adoptades per frenar el coronavirus els faci ser preses fàcils de companyies de fora de la Unió Europea (UE) . El president de el Govern ha detallat que en el Reial Decret aprovat aquest dimarts s'ha reforçat la normativa sobre inversions exteriors "per impedir que empreses de fora de la UE puguin fer-se amb el control d'empreses aprofitant la caiguda conjuntural de les seves accions en aquesta situació" .
4.- Expedients de Regulació d'Ocupació Temporals (ERTO)

El Govern exonerarà de el pagament de cotitzacions a aquelles empreses que, en lloc d'acomiadar treballadors, s'acullin a expedients de regulació d'ocupació temporals (ERTO) . D'aquesta manera, tots els ERTEs es consideraran realitzats per força major i tots els treballadors afectats tindran dret a cobrar l' atur encara que no compleixin amb el període de cotització mínim exigit per a això. A més, no es considerarà consumit el temps que duri la percepció d'aquesta prestació.

"Es prioritza així la suspensió de contractes i reducció de la jornada enfront dels acomiadaments", ha subratllat Sánchez, que ha fet una crida als empresaris perquè s'acullin a aquestes mesures en lloc de retallar plantilles. Sobre el teletreball, s'afegeix que s'entendrà per complerta l'obligació d'efectuar l'avaluació de riscos amb caràcter excepcional, a través d'una autoavaluació realitzada voluntàriament per la mateixa persona treballadora.

5.- 30 milions per a la investigació

El president Pedro Sánchez també ha anunciat que es destinaran 30 milions d'euros a l' Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l' Institut de Salut Carlos III (ISCIII) per a projectes que investiguin el desenvolupament d'una vacuna contra la coronavirus Covid-19 . Des del Govern qualifiquen com "fonamental" la investigació per a una "cura definitiva" de virus i destaquen que es dedicarà una "important quantitat de recursos" a trobar una vacuna. "Són mesures per donar suport a la investigació científica i mèdica en la recerca de la vacuna en la qual està immersa el món, i Espanya no pot romandre a l'marge", ha apuntat.

 

Noticies relacionades

Noticies de asesoría, de gestión, jurídicas, nuevas leyes.
Está al día y que no se te escape nada

Bon Nadal i Feliç any 2022

20 desembre 2021

Bon Nadal i Feliç any 2022

Pla d’igualtat

22 novembre 2021

Pla d’igualtat.

El Tribunal Suprem fixa el valor d’adquisició per l’amortització a l’IRPF d’immobles adquirits per herència o per donació

4 novembre 2021

El Tribunal Suprem fixa el valor d’adquisició per l’amortització a l’IRPF d’immobles adquirits per herència o per donació

Desapareix la Plusvàlua Municipal

28 octubre 2021

El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional la plusvàlua municipal que s’aplica quan hereta, ven o es dóna un immoble de naturalesa urbana.

Quasi dos treballadors moren a diari a Espanya per accident laboral, i la tendència es a l’alça

28 octubre 2021

La construcció i la indústria manufacturera són les activitats que més accidents laborals han sofert, mentre que el transport i l’emmagatzematge són les activitats amb major nombre de decessos per aquesta causa.

Oferta Laboral a Fontboté Assessors

25 octubre 2021

Oferta de Treball a Fontboté Assessors

Empresa i Treball obre avui els ajuts del Pla de Subvencions anual 2021 per als sectors del comerç, els serveis i la moda

22 juny 2021

• Avui s’ha obert el tràmit telemàtic per sol·licitar a través de Canal Empresa les ajudesl, que es podran demanar fins el 15 de juliol
• El pla, dotat amb 8,8 milions d’euros, inclou 8 programes que incideixen en les principals necessitats del sector. Com a principals novetats, destaca la línia de foment de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) i els ajuts específics al comerç en municipis amb alta dependència econòmica del turisme
• Així mateix, contempla una línia per a la transformació digital de les empreses comercials. A més, preveu un programa específic per a la reactivació i transformació de la moda catalana.

Anar segur amb el patinet

11 maig 2021

Consulta les nostres ofertes en l’assegurança de qualsevol tipus de mitjà de transport urbà

Campanya Renda 2020

9 abril 2021

A Fontboté Assessors hem obert l’agenda per la campanya de Renda 2020.

Sanció de 9.000€ per la publicació de fotografíes d’un tercer sense el seu consentiment

9 març 2021

La protecció de dades té com a objecte garantir i protegir les llibertats públiques i els drets fonamentals de les persones físiques i especialment, el seu honor i integritat personal i familiar, tal com estableix l’art. 18. 4 de la Constitució Espanyola.