pedrosanchez2

El consell de Ministres anuncia les mesures econòmiques per el coronavirus

18/03/2020

El president de Govern, Pedro Sánchez , ha anunciat aquest dimarts la mobilització de 200.000 milions d'euros , gairebé un 20% de l'PIB, per combatre els efectes econòmics de l'epidèmia de coronavirus .

Durant la roda de premsa posterior a l' Consell de Ministres , Sánchez ha avançat que d'aquesta quantitat, "la major mobilització de recursos econòmics de la història recent d'Espanya", 117.000 milions seran "íntegrament públics" i la resta, privats. Es tracta, segons ha indicat, de "la major mobilització de recursos econòmics de la història recent d'Espanya", i suposaran un "enorme esforç" davant la magnitud i el desafiament social i econòmic. Les mesures anunciades poden resumir en cinc apartats:

1.- Línia d'avals

Una línia d'avals amb valor de fins a 100.000 milions, que permetrà mobilitzar entre 150.000 i 200.000 milions en el sistema econòmic si s'incorpora a el sector privat, així com una línia d'avals de 2.000 milions per a empreses exportadores amb mecanismes àgils i mesures per facilitar la reestructuració de crèdits a exportació agràries afectades per la sequera.

2.- Serveis socials i habitatge

El Govern destinarà 600 milions d'euros al finançament de prestacions bàsiques dels serveis socials de les comunitats autònomes i dels ens locals amb especial atenció a l'assistència sanitària de persones grans, dependents i col·lectius vulnerables. També garantirà el subministrament energètic i d'aigua i els serveis de telecomunicacions a les famílies més vulnerables com a conseqüència d'aquesta crisi.

"No deixarem ningú enrere, especialment als més vulnerables", ha assegurat el president de Govern, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa. En concret, ha anunciat mesures en quatre àrees, una de les quals es refereix a el suport a les famílies vulnerables o que han esdevingut en una situació de vulnerabilitat com a conseqüència de l'impacte de les mesures adoptades per la crisi de l'coronavirus.

També es garantirà el dret a l'habitatge de les persones amb més dificultats i, per això, ha establert una moratòria en el pagament de les quotes de les hipoteques per als deutors hipotecaris en situació d'especial vulnerabilitat que vegin reduir els seus ingressos.
3.- Blindar les empreses

El Govern vol blindar a les empreses espanyoles per impedir que la caiguda de la seva cotització per les mesures adoptades per frenar el coronavirus els faci ser preses fàcils de companyies de fora de la Unió Europea (UE) . El president de el Govern ha detallat que en el Reial Decret aprovat aquest dimarts s'ha reforçat la normativa sobre inversions exteriors "per impedir que empreses de fora de la UE puguin fer-se amb el control d'empreses aprofitant la caiguda conjuntural de les seves accions en aquesta situació" .
4.- Expedients de Regulació d'Ocupació Temporals (ERTO)

El Govern exonerarà de el pagament de cotitzacions a aquelles empreses que, en lloc d'acomiadar treballadors, s'acullin a expedients de regulació d'ocupació temporals (ERTO) . D'aquesta manera, tots els ERTEs es consideraran realitzats per força major i tots els treballadors afectats tindran dret a cobrar l' atur encara que no compleixin amb el període de cotització mínim exigit per a això. A més, no es considerarà consumit el temps que duri la percepció d'aquesta prestació.

"Es prioritza així la suspensió de contractes i reducció de la jornada enfront dels acomiadaments", ha subratllat Sánchez, que ha fet una crida als empresaris perquè s'acullin a aquestes mesures en lloc de retallar plantilles. Sobre el teletreball, s'afegeix que s'entendrà per complerta l'obligació d'efectuar l'avaluació de riscos amb caràcter excepcional, a través d'una autoavaluació realitzada voluntàriament per la mateixa persona treballadora.

5.- 30 milions per a la investigació

El president Pedro Sánchez també ha anunciat que es destinaran 30 milions d'euros a l' Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l' Institut de Salut Carlos III (ISCIII) per a projectes que investiguin el desenvolupament d'una vacuna contra la coronavirus Covid-19 . Des del Govern qualifiquen com "fonamental" la investigació per a una "cura definitiva" de virus i destaquen que es dedicarà una "important quantitat de recursos" a trobar una vacuna. "Són mesures per donar suport a la investigació científica i mèdica en la recerca de la vacuna en la qual està immersa el món, i Espanya no pot romandre a l'marge", ha apuntat.

 

Noticies relacionades

Noticies de asesoría, de gestión, jurídicas, nuevas leyes.
Está al día y que no se te escape nada

Que es Digitalizarse?

3 Abril 2020

Studiogenesis ,un dels nostres proveïdors tecnològics llança un recurs online gratuït d’assessorament digital.

COMUNICAT ALS NOSTRES CLIENTS

2 Abril 2020

Llevat de nova disposició oficial al respecte, la campanya de Renda en les nostres oficines es durà a terme en el període habitual (maig a juny),

ALERTA: està circulant un engany via SMS dirigit a afectats pels ERTE

27 Març 2020

Com venim dient tots aquests dies, els delinqüents no descansen ni en temps de pandèmia i aprofiten totes les qüestions que estiguin en voga o preocupin a les persones, per enganyar-los i estafar-los.

És delicte no complir amb les mesures imposades per la crisi sanitària de l’coronavirus?

20 Març 2020

La situació generada pel coronavirus ens ha portat a el “confinament”. Aquest confinament és una “mesura de contenció” que es conté en el Reial Decret 463/2020 de data 14 de març de 2020, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per l’COVID- 19 .

L’article 20 de Reial Decret estableix que “L’incompliment o la resistència a les ordres de les autoritats competents en l’estat d’alarma serà sancionat d’acord amb les lleis, en els termes que estableix l’article 10 de la Llei Orgànica 4/1981, d’1 de juny. “

MESURES URGENTS ADOPTADES EN MATERIA DE AJUT A AUTONOMS I PETITES EMPRESES

20 Març 2020

AMBIT ESTATAL: REIAL DECRET LLEI 8/2020
Es crea una prestació extraordinària per a aquells autònoms que hagin vist especialment afectada la seva activitat per les mesures adoptades pel COVID-19.

Preguntes freqüents en l’ambit del finançament en relació als efectes del Covid-19

20 Març 2020

Preguntes freqüents en l’ambit del finançament en relació als efectes del Covid-19 19/03/2020 1) A qui va adreçat la línia d’avals de l’ICF i Avalis? Empreses i autònoms que hagin vist afectada la seva activitat per la situació d’emergència del Covid-19 i que no estiguin fent reduccions de plantilla. 2) Quines condicions s’exigeixen per accedir…

Agència espanyola de protecció de dades sobre el COVID-19

19 Març 2020

LA Agència Española de protecció de dades, en el context d’emergència de salut púlica derivada de l’extensió del coronavirus, esta rebent consultes.

Informació AEAT

19 Març 2020

Suspensió de terminis administratius

Atesa la suspensió de terminis administratius que marca la disposició addicional tercera, no us preocupeu si teniu algun tràmit pendent.
S’està tramitant una norma legal tributària amb l’ampliació dels terminis per realitzar tràmits.

Flexibilització per accedir al tancament de l’activitat per part dels treballadors autònoms

18 Març 2020

Flexibilització per accedir a la cessació d’activitat per part dels treballadors autònoms

Ahir el Govern va aprovar el Reial Decret Llei 8/2020 pel qual s’estableixen mesures de flexibilització per accedir a la cessació d’activitat per part dels treballadors autònoms:

Resum de les mesures econòmiques aprovades recentment pel govern coma conseqüencia del Covid-19

17 Març 2020

Partida de 18.225 milions d’euros durant aquest any, el qual pot ser ampliat durant els propers dies
Avançament de 2.800 milions d’euros de pagaments a les CCAA per reforçar el sistemas sanitaris.
El Govern regularà els preus d’alguns productes necessaris per a la salut.